Scheepsjournaal 09-0: Plannen, voorbereidingen

24-5-2009

Hallo allen,
Daar zijn we weer, met het nulde scheepsjournaal van 2009.
Nulde, want we zijn nog thuis. Na maanden drukke voorbereidingen staat de keuken vol spullen. Vandaag wordt een stressdag: auto inpakken, elektra uitzetten, koelkast uitmesten, laatste stukje tuin wieden, ballen gehakt braden, de Suzuki aan de acculader, buren dag zeggen, en dan naar Zeeland, aan boord, waar Regien met dochters ook komt om de Espace mee te nemen. Dit wordt dus een snel berichtje.
Miss Poes is goed voorbereid. Er zit nieuwe antifouling op, coppercoat, tegen algen en pokken. De electronica zou nu eindelijk goed moeten werken. Er zit een dieselverwarming in, wat we ook nodig zullen hebben: we hopen tot oktober in Scandinavie te verkeren. We hebben al 4 keer proefgezeild, onder meer een klein weekje met Jonas en Suzi, en een paar dagen met Rhodo.
We hebben een lange reis gepland. Zie attached kaartje. We hebben visa voor St. Petersburg….. De pijlen op de kaart is natuurlijk de richting, de dwarsstrepen zouden weken kunnen zijn. Noorwegen op de heenreis is nog niet zeker.
We krijgen ook weer een paar meevaarders. Ton en Elly komen een weekje aan boord, Nicole een paar weken, en Tim wellicht ook een week of twee.
De reis zullen we in Gdansk een week onderbreken voor een familieweek in Tsjechie ter ere van Rhodo en Bertje’s 55e trouwdag, 22 juli.

Ik ben nog steeds niet aan een blog toegekomen, dus het gaat nog ouderwets met emails.
Bij geen belangstelling kun je je natuurlijk afmelden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: